Valós jogok egy virtuális világban

Adatvédelem

2016. augusztus 09. - KLART

Az USA helyett az EU-ba vihetik személyes adatainkat a cégek!

Fordulópontot hozhat a felhőszolgáltatások számára az Európai Bíróság közelmúltbéli ítélete

Az európai felhőszolgáltatók és szerverparkok felvirágzásához vezethet az Európai Unió Bíróságának nagy jelentőségű adatvédelmi határozata, amely kimondta, hogy az amerikai jog nem nyújt megfelelő védelmet a személyes adatok számára. A döntés miatt az európai – és így a magyar – cégeknek ugyanis érdemes lesz mérlegelniük, hogy az adatkezelésüket teljes egészében az EU területére helyezzék át.

Tovább

Vállalkozások és a felhő: erre érdemes figyelni!

A felhő alapú szolgáltatások előretörését csak lemaradva követi az adatvédelmi szabályozás

Noha Magyarországon a vállalkozások 8 százaléka használ már felhő alapú informatikai szolgáltatásokat, az Európai Unióban pedig átlagosan 19 százalék ez az arány, a technológia elterjedtségéhez képest a jogi szabályozás még hiányos és adatvédelmi kérdéseket is felvet – hívja fel a figyelmet a KLART Szabó Legal ügyvédi iroda. Odafigyeléssel, kellő körültekintéssel azonban kezelhetők a felhő használatával felmerülő kihívások, így az rugalmas és költséghatékony támogatást nyújthat a cégek üzletmenetének.

Tovább

Következetesebb fellépés és szigorúbb büntetések várnak az adatvédelmi szabályokat megsértő adatkezelőkre az online marketing területén is

A webes tartalomszolgáltatók többsége jogsértő módon tárolja és használja a látogatók adatait, sokan szabálytalanul építik fel kampányaikat a közösségi oldalakon is. Az adatvédelmi szabályozás megpróbálja követni a technológiai újítások teremtette kihívásokat, ezért a 2018 májusában hatályba lépő uniós adatvédelmi rendelet bevezetése után tisztább feltételekre és szigorúbb büntetésekre számíthatnak az érintettek.

Tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://valosjogok.blog.hu/api/trackback/id/tr810014654
süti beállítások módosítása