A NAIH GDPR-ral kapcsolatos állásfoglalásainak áttekintése az Ügyvédi Társulásunk tagja által szerkesztett kötetben

2019. április 24. - KLART

2018. május 25-től alkalmazandók az Európai Parlamentnek és a Tanácsnak a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló 2016/679/EK rendelete (általános adatvédelmi rendelet, GDPR).

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) 2018 márciusában kezdte el közzétenni az általános adatvédelmi rendeletet érintő állásfoglalásait. Ezek folyamatos figyelemmel kísérése segítheti az adatkezelőket, hogy adatkezelési tevékenységüket a jogszabályi előírásokkal összhangban folytassák. Őket kívánja támogatni a Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Kft. gondozásában megjelent kötet (https://www.mhk.hu/kiadvanyaink).

A kiadvány rendeltetése nem az, hogy az általános adatvédelmi rendeletet részletesen elemezze, minden felmerülő kérdésre választ adjon. A cél a NAIH általános adatvédelmi rendelettel kapcsolatos, 2018-ban közzétett állásfoglalásainak könnyebb megismerése. Ennek érdekében az összeállítás tematikusan, témakörönként ismerteti a NAIH releváns állásfoglalásait.

A bejegyzés trackback címe:

https://valosjogok.blog.hu/api/trackback/id/tr4814784012
Nincsenek hozzászólások.